Jom klik iklan

Tuesday, November 6, 2012

Fasiha Athirah,anak dara yang manja

4.11.2009 tarikh lahir anak dara saya yang tunggal,Fasiha Athirah.Lahir pada hari rabu,waktu tengahari setelah ada bilik bedah yang kosong..huhuhu.. ya,dia lahir cara cesarean. Mengandungkan Athirah(nama panggilan dia sebab abang dia Jazli tidak dapat menyebut Fasiha dengan betul dahulu) memang sangat penat. Saya mudah penat,mabuk dan asyik masuk hospital. Masuk kerana darah tinggi,masuk kerana kencing kotor,masuk kerana kencing manis dan macam-macam lagi sehingga pernah saya tulis pengakuan tidak mahu masuk hospital kerana tension tinggal di hospital. Pernah seminggu hendak Hari Raya Aidilfitri saya tinggal di hospital dan keluar 2 hari sebelum raya. Kalau beraya kat hospital,mau saya lari balik rumah beraya dulu lepastu balik ke hospital..hehehe...

Berbalik kepada cerita Fasiha Athirah,ya memang harijadinya telah berlalu. Saya tidak menyambutnya seperti kelaziman ibu bapa yang menyambut hari jadi anak-anak mereka. Bagi saya yang membesar tanpa pernah merasa disambut harijadinya maka saya pun tidak merasa kepentingan menyambut harijadi anak secara besar-besaran. Bagi saya cukuplah pergi makan keluar,KFC biasanya atau gerai makan biasa dan makan makanan kegemarannya. Lagipun Fasiha Athirah baru berusia 3 tahun,apalah yang dia tahu tentang sambutan harijadi.

Di sini saya masukkan gambar-gambar Fasiha Athirah dan sila kenalpasti apa perbezaan dalam gambar-gambar tersebut selain daripada dia semakin membesar dan menjadi gemuk seperti abangnya. Petang tadi pergi klinik Ibu dan Anak untuk timbang dan berat dia 19kg. Abangnya pula 52.5kg.


Birthday tahun lepas


Menyamar bersama budak 6 tahun

Bersama kawan lain bangsa dan bahasa...Berinteraksi menggunakan bahasa isyarat sahaja
Hensem tak?hehehe


Jumpa tak perbezaan yang saya katakan?Selain pertambahan saiz rambutnya juga berubah.Ya,sila tengok sekali lagi..rambutnya asal lurus menjadi semakin kerinting. Pelik tapi benar...Bila saya selidik,rambutnya mula berubah sejak bulan 5 tahun ini apabila ia semakin bergulung dan kerinting. Ramai yang tegur,dikerintingkan ke?takkanlah saya nak kerintingkan rambut anak dara saya yang masih kecil ini. Dia ikut rambut siapa? Jawapan saya selalunya rambut neneknya iaitu ibu saya yang kerinting. Tak kisahlah kerinting atau lurus,asalkan sihat walafiat...Semoga jadi anak yang solehah ya sayang...No comments:

Post a Comment